fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDržava mora da odgovori na problem sive ekonomije

Država mora da odgovori na problem sive ekonomije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Neformalna ekonomija odnosno rad na crno je neetički, nedostojanstven i zakonom kažnjiv, na šta država mora da odgovori zajedno sa privrednicima, poručio je premijer Duško Marković.

On je na godišnjem sastanku u Privrednoj komori (PKCG) kazao da je siva ekonomija ozbiljan izazov i ključni deficit čitave privrede.

“Siva ekonomija je pogubna, ne samo za zapošljavanje i održivost kompanija, nego za svijest našeg čovjeka. Moramo, kao država, da pokažemo da je rad na crno, odnosno neformalna ekonomija neetička, nedostojanstvena i zakonom kažnjiva”, rekao je Marković.

On je ocijenio da nije logično imati devet hiljada kompanija sa jednim zaposlenim i dodao da je to prevara i krađa državnog novca.

“Ko to u Crnoj Gori i svijetu može da ostvaruje profit sa jednim zaposlenim? Da li može jedan kafić ili restoran da radi sa jednim zaposlenim? Nije logično”, kazao je Marković.

On je dodao da na to Vlada mora dati odgovor, ali da joj je potrebna podrška privrede, jer se sve ne može riješiti izmjenom zakona, nego i načinom ponašanja.

“Moramo naći načina da tome stanemo na kraj. Mi ne možemo klimati glavom onima koji pored vas rade nelegalno. Moramo im dati do znanja da uzimaju budućnost našoj djeci“, poručio je Marković.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

berza

Pad indeksa i rast prometa na berzi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Neznatan pad oba indeksa i rast prometa obilježili su na Montenegroberzi...