fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeDT spreman da učestvuje u crnogorskoj digitalnoj koaliciji

DT spreman da učestvuje u crnogorskoj digitalnoj koaliciji

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Najavljena digitalna koalicija, koju je inicirala crnogorska privreda, predstavlja odličan osnov za dalje investicije Deutsche Telekoma (DT) u Crnu Goru i stratešku saradnju te kompanije i Vlade, ocijenjeno je na sastanku premijera Duška Markovića i predstavnika njemačkog operatera.

„Digitalna ekonomija nam je u fokusu. Djelujemo i samostalno i u saradnji sa Evropskom unijom (EU), kroz Berlinski proces. Očekujemo da Deutsche Telekom bude značajan akter našeg novog procesa digitalne ekonomije“, rekao je Marković.

Iz Vladine Službe za odnose s javnošću je saopšteno da su predstavnici njemačke kompanije kazali da imaju ozbiljne namjere da učestvuju u crnogorskoj digitalnoj ekonomiji implementacijom savremenih sigurnih digitalnih rješenja.

Marković je delegaciju DT-a, koji posluje u pedeset država, među kojima je i Crna Gora, upoznao sa strateškim politikama Vlade koje su u prethodne tri godine dovele do visokog privrednog rasta, povećanja direktnih stranih investicija i rasta zaposlenosti.

Marković je dodao da je cilj Crne Gore da i u narednom periodu zadrži visoke stope rasta kao osnov daljeg napretka ekonomije i povećanja životnog standarda.

On je naveo da posebno cijeni visok stepen društvene odgovornosti Telekoma, koji je značajna sredstva uložio u crnogorski sistem obrazovanja i sport.

DT je Markoviću predstavio planove ulaganja u nove tehnologije i implementacije najnovijih tehnoloških rješenja, uključujući i tehnologiju 5G.

Najčitanije

Uprava policije, budva, silovanje

Uhapšen osumnjičeni za silovanje

Podgorica, (MINA) – Službenici budvanske policije uhapsili su M.J. (21) iz Bijelog Polja osumnjičenog...