fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDug domaćinstava smanjen za oko 22,5 miliona EUR

Dug domaćinstava smanjen za oko 22,5 miliona EUR


Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Dug domaćinstava za utrošenu električnu energiju, od kada je počela akcija Podijelimo teret, smanjen je za oko 22,5 miliona EUR, saopšteno je iz Elektroprivrede (EPCG).

Iz EPCG su agenciji Mina-business kazali da je svim dosadašnjim akcijama Podijelimo teret potpisano 85,24 hiljade sporazuma o izmirenju duga.

“Neki kupci su po nekolika puta sklapali sporazum i nastavljali akciju, jer im je dug bio veći od 500 EUR ili im je reaktiviran sporazum. Tačan broj domaćinstava, pojedinačno, koji su potpisali sporazum Podijelimo teret u svim dosadašnjim akcijama je 45,2 hiljade”, objasnili su iz EPCG.

EPCG je od oktobra pokrenula sedmi ciklus akcije Podijelimo teret, namijenjen svim kupcima iz kategorije domaćinstva koji duguju za utrošenu električnu energiju.

Akciji se mogu priključiti kupci iz kategorije domaćinstva uz neophodan uslov da su izmirili posljednja tri računa ili imaju kumulativnu uplatu koja pokriva taj iznos.

Domaćinstva koja se priključe akciji Podijelimo teret 7, stiču pravo na brojne povoljnosti koje podrazumijevaju otplatu prethodnog duga u fiksnim mjesečnim ratama u iznosu od 20 EUR, izuzeće od prinudnih metoda naplate dok se poštuje sporazum, kao i obustavu obračuna zatezne kamate.

Maksimalni broj na koji se može potpisati sporazum su 22 rate.

Iz EPCG su dodali da je projekat Podijelimo teret u dosadasnjim akcijama dao odlične rezultate i za kupce i za kompaniju.

“Sami pokazatelji koji ukazuju na broj kupaca koji se odazvao svim dosadašnjim akcijama ukazuje na opravdanost njenog pokretanja. Takođe nam je zadovoljstvo da su kupci prepoznali motiv i želju EPCG da omogući kupcima mogućnost da svoja dugovanja po osnovu računa za električnu energiju izmire na ovaj način”, rekli su iz EPCG.

Veliki broj kupaca postali su, nakon izmirenje duga, redovne platiše koji su sada članovi i Zlatnog tima i dobijaju popust od pet ili 13 odsto kao i ostale benefite.

“Tako da sada već imamo oko 210 hiljada redovnih kupaca ili oko 60 odsto domaćinstava”, zaključili su iz EPCG.

Najčitanije