fbpx
NaslovnicaMINA BusinessĐukanović na dodjeli prestižne Zajed nagrade za održivost

Đukanović na dodjeli prestižne Zajed nagrade za održivost

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, prisustvovaće u Abu Dabiju ceremoniji dodjele prestižne Zajed nagrade za održivost, koja uvažava principe Ujedinjenih nacija (UN) Ciljeva održivog razvoja i Nacionalnu agendu ove zemlje.

Đukanović će, na poziv krunisanog princa, Mohameda Bin Zajed Al Nahjana, sjutra otputovati u višednevnu posjetu Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) i na ceremoniju koja se organizuje u okviru Abu Dabi Nedjelje održivosti, na kojoj se okupljaju hiljade ljudi iz 175 zemalja, u godini koju je Vlada UAE proglasila godinom tolerancije.

Iz Službe za informisanje predsjednika saopšteno je da je Zajed nagrada ustanovljena prije 11 godina u čast nasljeđa Šeika Zajeda i priznanja za njegovu posvećenost održivom razvoju.

„Ponosni smo na sjajno prijateljstvo i saradnju između Crne Gore i UAE i izražavamo našu kontinuiranu spremnost za njihovo dalje snaženje i jačanje u raznim oblastima“, navodi se između ostalog u pozivnom pismu princa Mohameda.

U pozivnom pismu izražava se i poštovanje za napore Crne Gore da obezbijedi jednu trećinu električne energije iz obnovljivih izvora.

Đukanović će, kako je najavljeno, imati u Abu Dabiju i Dubaiju bilateralne susrete sa najvišim predstavnicima Emirata, biznis krugova, i učesnicima tog značajnog međunarodnog događaja.

Najčitanije

Čađenović predsjednik Odbora direktora CEDIS-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Dosadašnji izvršni direktor Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), Vladimir Čađenović, izabran je...