fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDuplo veći promet na berzi 

Duplo veći promet na berzi 

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Rast oba berzanska indeksa i duplo veći promet usljed prodaje korporativnih obveznica Hipotekarne banke, obilježili su ovu sedmicu na Montenegroberzi.

Pokazatelj vrijednosti deset najboljih kompanija, MNSE10, ojačao je 1,1 odsto na 826,49 poena, a MONEX blago na 10.622,73 bodova.

Promet, realizovan kroz 44 transakcije, bio je duplo veći od prošlosedmičnog i iznosio je 454,73 hiljade EUR. Najveći udio u prometu, sa preko 200 hiljada EUR, imale su korporativne obveznice Hipotekarne banke.

Rasle su akcije Budvanske rivijere 7,7 odsto na sedam EUR, a Jugopetrola i Crnogorskog elektroprenosnog sistema po pet odsto na 12,61 EUR, odnosno 66,13 centi. Dionice Crnogorskog Telekoma ostale su na prošlosedmičnom nivou od 1,65 EUR.

Trgovano je i akcijama Instituta „Simo Milošević, Elektroprivrede i Solane „Bajo Sekulić“, koje su koštale 33 EUR, odnosno 3,7 EUR i dve EUR. Trgovano je i dionicama Jadran Perasta, Zetatransa i Plantaža koje su koštele 1,6 EUR, odnosno 70 centi i 11,5 centi.

Akcije Društva za menadžment poslove i upravljanje nekretninama MIG, Vektra Boke i Port of Adrie u petak su koštale 12 centi, odnosno dva centa i 11 centi.

Trgovano je i akcijama fonda Trend, koje su ostale nepromijenjene na 5,31 cent.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije