fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDuvanski u minusu 958 hiljada EUR

Duvanski u minusu 958 hiljada EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Novi duvanski kombinat (NDK), čiji je vlasnik firma Grand International FZE, u prošloj godini je poslovao sa minusom od 958,4 hiljade EUR, što je 125 hiljada manje nego u 2017.

Novi duvanski, koji je preuzela firma iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), prošle godine je imao tri puta veći poslovni prihod od prodaje u iznosu od 902 hiljade EUR, dok su ukupni poslovni prihodi iznosili 1,66 miliona, piše Dan.

Poslovni rashodi kompanije čiji je Grand International FZE vlasnik 85 odsto kapitala, prošle godine je imala poslovne rashode od 2,44 miliona, što je skoro dva i po puta više nego godinu ranije, pokazuju podaci iz revizorskog izvještaja koji je uradila firma Ernst&Young Montenegro.

Revizor je Novom duvanskom kombinatu dao mišljenje sa rezervom, jer nijesu mogli da prisustvuju popisu zaliha na kraju 2017. godine.

Troškovi materijala su činili trećinu rashoda u iznosu od 817 hiljada, toškovi zarada su bili skoro pola miliona i duplirani su u odnosu na 2017. Rezultat svega je neto gubitak od 958,4 hiljade EUR.

Sa minusom od 958,4 hiljade EUR, akumulirani gubitak preduzeća, koje su osnovali Vlada i Glavni grad, vlasnici preostalih 15 odsto društva, dostigao je 7,45 miliona EUR.

Kapital društva je bio 15,7 miliona, osnovni kapital je iznosio 23,2 miliona, a gubitak 7,45 miliona. Dugoročna rezervisanja i obaveze su iznosile 3,34 miliona, a kratkoročna 1,5 miliona.

Najčitanije

uprava policije, berane, Sektor granične policije, Uprava carina, krijumčarenje robe, pucnjava

U saobraćajnoj nezgodi u Radovićima poginula jedna osoba

Podgorica, (MINA) – U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u mjestu Radovići, na kružnom...