fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeEBRD spremna da podrži projekat rekonstrukcije aerodroma

EBRD spremna da podrži projekat rekonstrukcije aerodroma

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) spremna je da podrži projekat rekonstrukcije crnogorskih aerodroma i mnoge druge projekte u oblasti turizma, poljoprivrede i privatnog sektora, kazao je premijer Duško Marković.

On je, nakon konferencije za zapadni Balkan u Londonu, rekao da je EBRD u ovom trenutku zaista snažno zainteresovana da podrži investicije u oblasti energetike, generalno obnovljivih izvora i zelene energije.

“Spremni su da podrže projekat rekonstrukcije naših aerodroma, bilo da je to po modelu koncesije ili nekom drugom modelu i naravno mnoge druge projekte u oblasti turizma, poljoprivrede i privatnog sektora”, naveo je Marković.

On je rekao da je EBRD već dugo prisutna u Crnoj Gori i da podržava državne i investicije u privatnom sektoru.

Marković je ocijenio da je izdvajanje EBRD-a u projekte u Crnoj Gori, u odnosu na obim crnogorske ekonomije, daleko najveće od svih u regiji.

On je poručio da je Crna Gora prijateljsko okruženje za strane investiture, najljepša i najprestižnija investiciona destinacija danas u Evropi.

„Nijesu to samo naše riječi, nego gotovo svih investitora i agencija i bio sam zadovoljan što je baš na panou dok je trajala konferencija bio detalj i pejzaž iz Bokokotorskog zaliva”, dodao je Marković.

Najčitanije