fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryEPCG izvezla struju vrijednu 35,9 miliona

EPCG izvezla struju vrijednu 35,9 miliona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Elektroprivreda (EPCG) je od početka godine do kraja septembra izvezla struju vrijednu 35,9 miliona EUR, dok je istovremeno uvezla 23,3 miliona EUR električne energije, saopštio je izvršni rukovodilac Direkcije za upravljanje energijom, Darko Krivokapić.

On je Dnevnim novinama kazao da je državna energetska kompanija od januara do početka ovog mjeseca uvezla 504 gigavat sata (GWh) struje, dok je izvezla 218 GWh više.

“Za vrijeme remonta hidroelektrana Piva i Perućica tokom ljetnjih mjeseci, tačnije od juna do septembra, za potrebe snabdijevanja kupaca EPCG je uvezla 299 GWh električne energije”, rekao je Krivokapić.

On je dodao da bi EPCG trebalo da očekuje relaksirajući period.

“Ulazimo u kišnu sezonu, gdje očekujemo i višak električne energije koja se planira za izvoz, ali ako novembar i decembar podbace sa očekivanim padavinama, onda se scenario mijenja i EPCG će biti primorana da uvozi veće količine”, naveo je Krivokapić.

U svakom slučaju, kako je objasnio, njihovi potrošači ne moraju da brinu, jer ti faktori neće uticati na njihovo sigurno snabdjevanje električnom energijom.

EPCG je u posljednjih pet godina izvezla 4,11 milijardi kilovat sati (kWh) električne energije ukupne vrijednosti oko 151 milion EUR, dok je istovremeno uvezla 4,02 milijardi kWh za iznos od skoro 165 miliona.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije