fbpx
NaslovnicaMINA BusinessEvidentirano 16 pritužbi

Evidentirano 16 pritužbi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirano 16 primjedbi na osnovu kojih nije izrečena nijedna novčana kazna.

Inspektori nijesu utvrdili nepravilnosti prilikom kontrole sportskih kladionica Koloseum i Sky bet u Nikšiću.

U proceduri su pritužbe na Urban house, kafe bar Puma, restoran Mornar, frizerski salon Actuelle i terminal za klađenje u Baru, nikšićki Wizard, gradnju objekta u Ulcinju, Vodovod i kanalizaciju u Podgorici i kafić Avram u Pljevljima.

Građani su se žalili i na nepropisno parkiranje i nepoštovanje Zakona o zabrani korišćenja duvanskih proizvoda.

Kampanju Budi odgovoran krajem decembra 2013. godine pokrenuli su Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori s ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta www.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave (PU) na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

Najčitanije

Budućem rukovodstvu ostavljaju preko 24 miliona EUR na računu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Dosadašnji predsjednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore, Eldin Dobardžić i član...