Evidentirano deset pritužbi

16
foto: budiodgovoran.me

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirano deset pritužbi, na osnovu kojih nije izrečena nijedna novčana kazna.

Evidentirana je i jedna pohvala, koja se odnosila na klub Casa u Igalu.

Nepravilnosti nijesu utvrđene prilikom kontrole kamenorezačke radnje Ramini Company u Danilovgradu, podgoričke buregdžinice Bucko i brze hrane Bufalo, dok butik u bulevaru Save Kovačevića u Podgorici, prijavljen zbog neizdavanja fiskalnih računa, nije pronađen na navedenoj adresi.

Građani su se žalili i na nepropisno parkiranje, neregistrovana službena vozila, držanje životinja u stanu i smeće.

Kampanju Budi odgovoran krajem decembra 2013. godine pokrenuli su Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori s ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta www.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave (PU) na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.