fbpx
NaslovnicaMINA BusinessEvidentirano osam pritužbi

Evidentirano osam pritužbi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U okviru kampanje Budi odgovoran prošle sedmice je evidentirano osam primjedbi, na osnovu kojih nije izrečena nijedna novčana kazna.

Inspekcija rada je prijavu da City taksi iz Podgorice nije uplatio radni staž zaposlenom proslijedio Poreskoj upravi, kao nadležnom organu.

Inspektori su kontrolom po osnovu prijave da tri kafića u Baru rade bez dozvole i da se u njima ne poštuje Zakon o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda, utvrdili da su Grand i MNS zatvoreni i da se u njima ne obavlja ugostiteljska djelatnost.

U kafe baru Porto je utvrđena nepravilnost suprotna Zakonu o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda.

Nepravilnosti nijesu utvrđene prilikom kontrole gradilišta i preduzeća SES metal u Ulcinju, kafe picerije Zevs u Budvi, kafe bara Zrno u Podgorici i frizerskog salona Miloš u Kotoru.

Građani su se žalili i na stanje na putevima.

Kampanju Budi odgovoran krajem decembra 2013. godine pokrenuli su Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori s ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta www.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

Najčitanije