fbpx
NaslovnicaMINA BusinessEvropa ima najveću pokrivenost 4G mobilnom mrežom

Evropa ima najveću pokrivenost 4G mobilnom mrežom

London, (MINA-BUSINESS) – Evropa je kontinent koji bilježi najveću pokrivenost 4G mobilnom mrežom, koja i dalje nije dostupna u svim krajevima svijeta, iako je upravo počeo proces prelaska na 5G signal, pokazalo je istraživanje firme Open Signal.

Open Signal je sproveo veliko istraživanje koje se tiče trendova na tržištu mobilnog interneta u 87 zemalja svijeta.

Israživanje je uključivalo analizu problematike kao što je dostupnost 4G mobilnih mreža, iskustvo praćenja video sadržaja i download i upload brzine, prenosi SEEbiz.

Među svih 87 zemalja koje su učestvovale u istraživanju pokrivenost 4G signalom je oko 80 odsto.

Južna Koreja je zemlja čiji telekomunikacioni operateri nude najbrži mobilni internet s prosječnom download brzinom od 50 megabita po sekundi (Mb/s). Na drugom mjestu je Norveška, gdje je prosječna download brzina 48,2 Mb/s.

Hrvatska se nalazi na 17. mjestu s prosječnom download brzinom od 26,7 Mb/s.

Uzmu li se u obzir svih 87 država koje su učestvovale u istraživanju prosječna download brzina je 17,6 Mb/s.

Što se tiče pokrivenosti 4G signalom, ponovno je vodeća Južna Koreja s pokrivenošću od 97,5 odsto, a i uopšteno na listipo pokrivenošću dominiraju azijske zemlje.

Hrvatska bilježi pokrivenost 4G signalom od 83,4 odsto, što je više od nekih zemalja kao što su Njemačka, Italija, Argentina, Poljska i Irska.

Što tiče iskustva gledanja video sadržaja putem mobilnog interneta, tim segmentom dominiraju zemlje u centralnoj i sjevernoj Evropi.

Moguće ocjene bile su od 0 do 75 za vrlo dobro iskustvo praćenja video sadržaja. Samo je Norveška bila zemlja koja je ostvarila gotovo maksimalnih 75 bodova, dok se u prvih deset zemlja po zadovoljstvu praćenjem video sadržaja putem mobilnih uređaja nalazi čak osam evropskih zemalja.

Što se tiče podataka vezanih za brzine uploada, tu ponovno dominira Evropa, konkretno Skandinavija. Na prvom mjestu po upload brzinama nalazi se Danska s prosječnim brzinama od 15 Mb/s, koliko iznosi i prosječna brzina uploada u Južnoj Koreji.

Najčitanije

Cekliću produžena suspenzija

Podgorica, (MINA) - Defanzivcu Mladosti, Zvonku Cekliću, produžena suspenzija na još mjesec, zbog učešća...