fbpx
NaslovnicaMINA BusinessEvropa ima šta da ponudi na duži rok kao destinacija

Evropa ima šta da ponudi na duži rok kao destinacija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Evropa ima šta da ponudi na duži rok kao destinacija i zato je važno da se strategija razvoja tog kontinenta postavi na održivim principima, saopštio je predsjednik Evropske komisije za putovanja (ETC), Peter De Wilde.

Iz Nacionalne turističke organizacije (NTO) su saopštili da njihovi predstavnici u Bukureštu učestvuju u radu generalne sjednice Skupštine ETC-a, jedne od najstarijih međunarodnih organizacija koja okuplja 33 evropske nacionalne turističke organizacije i promoviše Evropu kao destinaciju već 70 godina.

Domaćin sjednice te organizacije, koja traje do sjutra u Bukureštu, je Ministarstvo turizma Rumunije, u svijetlu aktuelnog predsjedavanja te zemlje Savjetom Evropske unije (EU).

“Potpunom promjenom marketinške strategije Evropa danas bira pristup koji je zasnovan na vrijednosti, umjesto pukog rasta. Od sredine ove godine ETC će promovisati Evropu targetiranjem strasti turista, a ne više mjesta iz kojih dolaze”, dodaje se u saopštenju.

Prema izvještajima ETC, Evropa je i u prošloj godini, kao destinacija, zadržala vodeću poziciju na svijetu, sa ostvarenih šest odsto rasta međunarodnih turističkih dolazaka i 51 odsto učešća u globalnom turizmu.

Projekcije za ovu godinu su da će broj međunarodnih turističkih dolazaka u Evropu rasti od tri do pet odsto.

Na sjednici su predstavljeni rezultati istraživanja radne grupe ETC MIG (Market Intelligence Group), u čijem radu učestvuju i predstavnici Crne Gore.

“Razgovarano je o daljim zajedničkim promotivnim kampanjama, zajedničkim nastupima na turističkim sajmovima u Kini, organizaciji studijskih posjeta za kineske turoperatore i u cilju promocije Evrope kao destinacije”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije