fbpx
NaslovnicaMINA BusinessFestival primjer valorizacije prirodnih ljepota

Festival primjer valorizacije prirodnih ljepota

Žabljak, (MINA-BUSINESS) – Festival umjetnosti, Wild Beauty Art, koji je počeo u ponedjeljak na Žabljaku, primjer je na koji način treba valorizovati prirodne ljepote Crne Gore, saopštila je direktorica Nacionalne turističke organizacije (NTO), Željka Radak Kukavičić.

“Wild Beauty Art Fondacija koja organizaciono stoji iza cijelog događaja zaslužuje čestitke za ideju i realizaciju koje su bazirane na dugogodišnjem iskustvu na KotorArt festivalu koji je jedan od najprepoznatljivijih brendova kulture Crne Gore”, rekla je Radak Kukavičić.

Festival su sinoć na Crnom jezeru na Žabljaku otvorili istaknuti crnogorski umjetnici, poznati duo gitara Srđan Bulatović i Darko Nikčević.

Kako je saopšteno iz PR službe festivala, taj duo je, kombinujući svoje autorske kompozicije sa obradama poznatih crnogorskih pjesama, ponudio publici pravu muzičku šetnju koja se savršeno uklopila u ambijent Crnog jezera.

“Uz kreativnu vizuelnu podršku, cijeli događaj je pružio sasvim novi doživljaj i novo tumačenje ovog nestvarno lijepog pejzaža. Organizujući po prvi put na samom jezeru ovakav program, festival je postavio visoke standarde u umjetničkoj produkciji u prirodi”, navodi se u saopštenju.

Festival Wild Beauty Art, koji se organizuje prvi put, trajaće do petka, sa večernjom scenom na Crnom jezeru i dnevnim koncertima na Savinom kuku, Mostu na Đurđevića Tari, Stećcima i Sedlu.

Ulaz na sve događaje u okviru Wild Beauty Arta je slobodan, uz obaveznu taksu ulaska u Nacionalni park Durmitor i troškove prevoza žičarom.
Uz podršku Turističke organizacije Žabljak obezbijeđen je i besplatan prevoz na koncerte ekološkim autobusom iz centra Žabljaka.

Najčitanije