fbpx
NaslovnicaMINA BusinessFokusirani na razvoj Ulcinja

Fokusirani na razvoj Ulcinja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada je snažno fokusirana na razvoj Ulcinja, a unaprjeđenjem sveukupne infrastrukture stvaraju se uslovi za valorizaciju bogatih prirodnih resursa, ocijenjeno je na sastanku premijera Duška Markovića i predsjednika ulcinjske Opštine, Ljora Nrekića.

Marković je, čestitajući predstojeći građanima i lokalnom rukovodstvu Dan Opštine Ulcinj, kazao da je značajan odgovoran odnos prema državnom novcu i pohvalio rezultate koje je lokalna vlast ostvarila na planu stabilizacije javnih finansija.

Marković je, kako je saopšteno iz Vladine Službe za odnose sa javnošću, rekao da je važno da se infrastrukturni projekti realizuju zadovoljavajućom dinamikom i na kvalitetan način.

On je podsjetio na fond koji će se formirati kroz investicioni program ekonomskog državljanstva, a u koji će se odvajati novac za unaprjeđenje lokalne infrastrukture u manje razvijenim opštinama.

Na sastanku je posebna pažnja posvećena investicijama u turizmu i zajednički konstatovana potreba povećanja hotelskih kapaciteta visoke kategorije.

Sagovornici su razgovarali o izazovima sa kojima se suočava lokalna administracija, kao i o načinima za njihovo prevazilaženje.

Nrekić je kazao da u naredne dvije godine očekuje povećanje investicija i dinamičniji razvoj Opštine.

Marković je saopštio da će Opština Ulcinj imati podršku Vlade na svim pitanjima važnim za građane i kreiranje uslova za njihov bolji i kvalitetniji život.

Najčitanije