fbpx
NaslovnicaMINA BusinessFormulisati jasne propise za preduzeća

Formulisati jasne propise za preduzeća

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Država mora biti posvećena obezbjeđenju uslova za olakšano poslovanje preduzeća i stvaranju podsticajnog biznis ambijenta, pri čemu se moraju formulisati jasni propisi na osnovu kojih će kompanije znati šta ih očekuje, ocijenjeno je na konferenciji Unije poslodavaca (UPCG).

Predsjednik UPCG, Predrag Mitrović, kazao je da su poslodavci ti koji održavaju budžet, ulažu u razvoj i otvaranje novih radnih mjesta i doprinose ekonomskom napretku cijelog društva.

„Zato država u potpunosti mora biti posvećena obezbjeđenju uslova za olakšano poslovanje preduzeća i stvaranju stabilnog i podsticajnog biznis ambijenta“, rekao je Mitrović na konferenciji pod nazivom Parafiskaliteti, kao javni prihodi, uz rasterećenje privrede: Kako naći balans?

Mitrović je kazao da je UPCG godinama snažno posvećena zastupanju i zaštiti interesa preduzetnika i biznis zajednice, kao i pružanju podrške kreatorima politika u procesima izgradnje ambijenta za održivo poslovanje preduzeća.

„Cilj UPCG je snažna privreda koju čine uspješna, inovativna i izvozno orjentisana preduzeća, a to zahtijeva da pravovremeno prepoznamo biznis barijere, a zatim i ponudimo preporuke za njihovo uklanjanje“, smatra Mitrović.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Cijene nafte pale nakon iranskih poruka

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima prema...