fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryGrađanima uskoro odšteta u slučaju nestanka struje

Građanima uskoro odšteta u slučaju nestanka struje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Građani će u drugoj polovini ove godine moći da dobiju odštetu kada ostanu bez struje, u maksimalnom iznosu do 200 EUR, saopšteno je iz Regulatorne agencije za energetiku (RAE).

Predsjednik Odbora RAE, Branislav Prelević, kazao je na sjednici skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i bzdžet da je taj regulator napravio sve što je bila njegova obaveza, piše Pobjeda.

„Sada smo u procesu takozvanog dovođenja do nultog stanja. Treba podvući crtu i reći: ovo je postojeće stanje, a ovo su poželjni standardi. U drugoj polovini ove godine počinjemo sa primjenom“, rekao je Prelević.

On je dodao da će Crna Gora prva imati sistem koji će primijeniti pravila za naknadu u slučaju nestanka struje.

Iz RAE su, odgovarajući na pitanje predsjednika Odbora Predraga Sekulića u vezi sa procedurom za odustajanje od napajanja strujom, odnosno skidanja brojila, rekli da je postupak jednostavan.

„Dovoljno je podnijeti zahtjev za odjavljivanje i prethodno izmiriti sve račune“, objasnili su predstavnici RAE.

Prelević je saopštio da je RAE prošle godine imala 100 hiljada EUR veće prihode od planiranih, dok su troškovi smanjeni 250 hiljada EUR. Kako je RAE neprofitna organizacija, višak novca uplaćen je u budžet.

Najčitanije