fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryGrbović: Odlična finansijska situacija u Opštini Nikšić

Grbović: Odlična finansijska situacija u Opštini Nikšić

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Nikšić je u proteklih godinu, odnosno od praznika grada, bio veliko gradilište, a finansijska situacija je odlična, saopštio je predsjednik te Opštine, Veselin Grbović.

“Planirani budžet za ovu godinu od oko 22 miliona EUR trebalo bi da bude premašen oko deset odsto, a gradska kasa je prošle godine pripunjena sa ‘viškom’ od oko četiri miliona ili 20 odsto”, rekao je Grbović u intervjuu agenciji Mina-business.

On je naveo da su brojni projekti završeni, neki su u završnici, a značajne planirane investicije obilježiće i naredni period.

Grbović je, podsjećajući na učinjeno, rekao da je akcenat bio na izgradnji seoskih vodovoda i puteva i precizirao da je u takav projekat za 102 domaćinstva u Bršnu uloženo oko 360 hiljada EUR, a u Dragovoljiće za 160 porodica oko 505 hiljada.

Takođe su počeli radovi za vodosnabdijevanje oko 100 domova u Pilatovcima, za koje je neophodno obezbijediti oko 350 hiljada.

Grboić je naveo da je tokom godine završen i vodovod u Vraćenovićima, a taj posao realizovan je u toku rekonstrukcije saobraćajnice od tog kraja do Petrovića, u koje je voda potekla prošle godine.

„Urađeno je više od 30 kilometara puteva na seoskom području i prigradskim naseljima, u toku su radovi na rekonstrukciji saobraćajnice od Vilusa do Trubjele, a takvom dinamikom nastavićemo i dalje“, najavio je Grbović.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije