fbpx
NaslovnicaMINA BusinessHanover nova destinacija ka kojoj saobraća MA

Hanover nova destinacija ka kojoj saobraća MA

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalni avio-prevoznik, Montenegro Airlines (MA), počeo je redovan saobraćaj ka Hanoveru, čime je još jedan evropski grad dodat u ljetnju ponudu destinacija ka kojima će ove sezone saobraćati.

Iz MA su saopštili da će se letovi ka toj destinaciji obavljati iz Tivta dva puta sedmično i to četvrtkom i nedjeljom sve do 24. oktobra.

Hanover je pored Frankfurta, Diseldorfa, Lajpciga i Minhena peta destinacija u Njemačkoj ka kojoj saobraća MA.

Iz MA su kazali da je njemačko tržište jedno od najvećih emitivnih tržišta sa preko 60 miliona turista godišnje i za Crnu Goru značajno kada je u pitanju turizam.

„Kako je u posljednjih nekoliko godina MA intenzivno i kontinuirano radio na razvijanju avio-linija ka Njemačkoj može se bez ustručavanja reći da je nacionalni avio-prevoznik i generator povratka njemačkih turista u našu zemlju“, navodi se u saopštenju.

U prilog navedenom govori i činjenica da je MA tokom rekordne prošle godine ka i iz te zemlje prevezao ukupno 54,16 hiljada putnika, imao 665 letova do i iz Frankfurta, Diseldorfa, Lajpciga i Minhena, što je 73,46 odsto više u odnosu na 2017.

Takođe, ostvareno je 238 više letova u poređenju sa 2017. godinom, što je povećanje od 55,74 odsto.

„Dodavanje petog odredišta ka njemačkom tržištu, odnosno otvaranje linije Tivat – Hanover – Tivat, govori o činjenici da su u MA veoma svjesni značaja uspostavljanja dobre avionske veze ka tom tržištu, što će uticati na rast broja prevezenih putnika i turista iz te evropske zemlje“, dodaje se u saopštenju.

MA će ove sezone povezati Crnu Goru sa preko 30 destinacija u 15 država Evrope.

Najčitanije

Cekliću produžena suspenzija

Podgorica, (MINA) - Defanzivcu Mladosti, Zvonku Cekliću, produžena suspenzija na još mjesec, zbog učešća...