fbpx
NaslovnicaMINA BusinessHydro Logisticsu privremeni status povlašćenog proizvođača

Hydro Logisticsu privremeni status povlašćenog proizvođača

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Regulatorna agencija za energetiku (RAE) izdala je firmi Hydro Logistics rješenje kojim se utvrđuje privremeni status povlašćenog proizvođača električne energije za mini-hidroelektranu (mHE) Skrbuša u opštini Кolašin.

Tu odluku RAE je donijela na sjednici održanoj krajem januara, piše Dan.

Privremeni status povlašćenog proizvođača za firmu Hydro Logistics trajaće do 27. decembra naredne godine.

Vlasnik firme je Slaven Burzanović, koji je ovlašćeni zastupnik firmi BB solar i BB hidro, čiji su suvlasnici Blažo Đukanović i Ivan Burzanović.

Firma BB hidro ima dvije koncesije za izgradnju mini-hidroelektrana u opštini Кolašin. U pitanju su mHE Slatina i Bistrica.

Firmu Hydro Logistic osnovali su polovinom 2014. godine Tanja Кovačević i Andras Horvat, da bi 29. januara prošle godine njihov kapital preuzeo Predrag Maudić, koji je nakon dva i po mjeseca prepustio Burzanoviću, pokazuju podaci iz Centralnog registra privrednih subjekata (CRPS).

Firma za četiri godine poslovanja nije imala nikakvih prihoda.

Status privremenog povlašćenog proizvođača dobijaju firme koje namjeravaju da grade objekte za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora. Taj status traje dvije godine, nakon čega RAE, ukoliko je graditelj, odnosno koncesionar završio izgradnju energetskog objekta, izdaje rješenje kojim postaje povlašćeni proizvođač.

Najčitanije