fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIma prostora za unaprjeđenje energetske efikasnosti

Ima prostora za unaprjeđenje energetske efikasnosti

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Energetska efikasnost u Crnoj Gori je u nekim segmetima na prilično visokom nivou, iako ima još dosta prostora za njeno unaprjeđenje, ocijenio je generalni direktor Direktorata za energetsku efikasnost, Marko Radulović.

On je, povodom obilježavanja Svjetskog dana energetske efikasnosti, kazao da su u saradnji sa Glavnim gradom i kompanijom Delta organizovali štand na kome se građani mogu informisati o mogućnostima kako da primjene mjere energetske efikasnosti u svojim domovima.

“Energetska efikasnost u nekim segmentima je na prilično visokom nivou. Tako, na primjer, kada uđemo u prodavnice bijele tehnike na svakom uređaju se vidi jasno označena energetska klasa svakog uređaja”, rekao je Radulović novinarima.

Sa druge strane, kako je ocijenio, postoji dosta prostora za unaprjeđenje energetske efikasnosti u Crnoj Gori.

Šef Službe za međunarodnu saradnju u službi Glavnog grada, Dragutin Đeković, ocijenio je da odnos prema životnoj sredini mora da bude odgovorniji i u uskoj korelaciji je sa kvalitetom života građana tog grada.

foto: MINA

“To je nešto što je Glavni grad prepoznao i dugi niz godina sprovodimo niz aktivnosti i projekata u cilju povećanja energetske efikasnosti i odgovornijeg odnosa prema životnoj sredini”, dodao je Đeković.

On je podsjetio da Glavni grad organizuje Energetske dane Podgorice, gdje proizvođači i ljudi nude energetski efikasna rješenja koja mogu da približe i učine dostupnim.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije