fbpx
NaslovnicaMINA BusinessImena će biti poznata za desetak dana

Imena će biti poznata za desetak dana

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Imena bivših radnika podgoričke fabrike “Radoje Dakić”, koji će biti namireni nakon prodaje dijela imovine za 3,3 miliona EUR, biće poznata u narednih deset dana, piše Pobjeda.

“Na isplatu svojih potraživanja moraće se sačekati”, upozorio je advokat Branislav Ćupić, koji zastupa više od 156 bivših radnika.

Prednost će imati razlučni povjerioci i to u zavisnosti od datuma podnošenja zahtjeva za zabilježbu u katastar.

Prema riječima Ćupića, s obzirom da zastupa klijente koji potražuju isplatu po osnovu više različitih presuda, prvi će se naplatiti oni čije su presude ranije donesene, a potraživanje registrovano u katastru.

“Kada stečajni upravnik utvrdi redoslijed namirenja, treba imati na umu da postoji mogućnost podnošenja prigovora ili žalbe prvostepeno stečajnom sudiji, a potom Apelacionom sudu, što bi moglo produžiti proces i do šest mjeseci”, smatra Ćupić.

Nešto jednostavnije će biti klijentima advokata koji su zahtjeve za upis zabilježbe podnijeli na osnovu jedne presude, pa će istovremeno, u zavisnosti od datuma zabilježbe, imati mogućnost da naplate svoja potraživanja.

“Imajući u vidu da oko dvije hiljade razlučnih povjerilaca, među kojima je i država sa oko 15 miliona EUR, potražuju 50 miliona EUR, teško je za očekivati da će stečajni povjerioci u ovoj, ali i idućim raspodjelama uopše stići na red”, rekao je Ćupić.

Najčitanije

Omladinci ubjedljivi na Malti

Podgorica, (MINA) - Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore upisala je i drugi trijumf u...