fbpx

Indeksi pali

Njujork, (MINA-BUSINESS) – Najvažniji indeksi na Vol stritu u petak su pali, nakon što je kineska poljoprivredna delegacija otkazala planiranu posjetu američkoj saveznoj državi Montani, potkopavši optimizam investitora u vezi američko-kineskih trgovinskih pregovora.

Velike farmaceutske i tehnološke kompanije bile su među najvećim dobitnicima, a porasla je i vrijednost dionica banaka, jer su prinosi na američke hartije od vrijednosti ostali stabilni, prenosi SEEbiz.

Američki predjsednik Donald Trump saopštio je da nije neophodno postizanje trgovinskog sporazuma sa Kinom prije predsjedničkih izbora u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) zakazanih za narednu godinu.

“Želimo potpuni sporazum, djelimičan dogovor me ne zanima”, rekao je Trump na zajedničkoj konferenciji za novinare s australijskim premijerom Scottom Morrisonom.

Kina i SAD od januara pregovaraju o sporazumu kako bi okončale trgovinski rat započet prošle godine, koji je rezultirao recipročnim kaznenim carinskim nametima na stotine milijardi USD robe.

Najčitanije