fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInspekcije obavile pojačan nadzor pekara

Inspekcije obavile pojačan nadzor pekara

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Inspekcija rada i sanitarna prošle sedmice su u dvodnevnom nadzoru pekara na području Podgorice, Tuzi i Golubovaca obavili 86 kontrola, od čega su u polovini slučajeva utvrdile nepravilnosti.

Iz Uprave za inspekcijske poslove je saopšteno da su inspekcije izdale 46 prekršajnih naloga.

Inspekcija rada je kontrole obavljala sa aspekta zapošljavanja i ostvarivanja prava zaposlenih iz rada i po osnovu rada, a sanitarna u dijelu posjedovanja uredno ovjerene sanitarne knjižice, kao dokaza da je obavljen obavezni zdravstveni pregled.

“Treba napomenuti da je Inspekcija rada zatekla u radu ‘na crno’ 14 osoba, od kojih su 11 strani državljani. Inspekcija rada je obavijestila inspektore za strance Granične policije o zatečenim strancima bez dozvole za boravak radi preduzimanja daljih mjera iz njihove nadležnosti”, navodi se u saopštenju.

Iz Uprave su kazali da su tri državljanina Crne Gore, koja su zatečena u nezakonitom radu, nakon preduzetih mjera Inspekcije rada zasnovali radni odnos kod poslodavca u skladu sa Zakonom o radu.

“Uprava za inspekcijske poslove planira da i u narednom periodu nastavi sa organizovanjem zajedničkih kontrola Inspekcije rada i sanitarne u oblasti pekarske djelatnosti, u cilju boljeg uređenja tržišta rada”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije