fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInspektori će kontrolisati ispunjenost uslova hotela

Inspektori će kontrolisati ispunjenost uslova hotela

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Inspektori će u narednom periodu, posebno u zimskoj turističkoj sezoni, posebnu pažnju pokloniti kontroli hotela u dijelu ispunjenosti minimalno-tehničkih uslova i standarda za određenu kategoriju objekata, saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove (UIP).

Ministarstvo održivog razvoja i turizma organizovalo je u Upravi obuku turističkih inspektora u vezi sa primjenom Zakona o turizmu i ugostiteljstvu, s akcentom na pravilnik o vrstama, minimalno-tehničkim uslovima i kategorizaciji objekata.

Iz UIP-a je objašnjeno da se tim pravilnikom bliže propisuju vrste ugostiteljskih objekata za pružanje usluga smještaja, pripremanja i usluživanja hrane, pića i napitaka, minimum usluga koje se u njima mogu pružati, minimalno-tehnički uslovi u pogledu prostora, uređaja i opreme, kao i uslovi za kategorizaciju i specijalizaciju ugostiteljskih objekata u pogledu uređenja, opreme i održavanja objekata.

Pravilnikom se propisuje i nivo kvaliteta usluge prema vrsti ugostiteljskog objekta i način kategorizacije objekata, kao i posebni standardi za njih.

Iz UIP-a su dodali da je tokom obuke dogovoren zajednički rad Komisije za kategorizaciju iz Ministarstva održivog razvoja i turizma i Turističke inspekcije Uprave.

Najčitanije

NP Biogradska gora sjutra otvoren za posjetioce

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalni park (NP) Biogradska gora biće od sjutra otvoren za posjetioce. "Posjetioci...