fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeIntenzivirali aktivnosti na pripremi mreže za zimu

Intenzivirali aktivnosti na pripremi mreže za zimu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Radnici Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) intenzivirali su aktivnosti na pripremi mreže za zimske vremenske uslove i povećan broj korisnika, a prošlog mjeseca počeli su i redovni remont energetskih objekata.

U Službi za održavanje trafostanica 35/x kilovolti (kV) i kablova otpočeli su realizaciju Godišnjeg plana održavanja za ovu godinu koji obuhvata reviziju i remont opreme u postrojenjima TS 35/x kV na sjeveru Crne Gore i time poboljšali pogonsku spremnost energetskih objekata pred zimsku sezonu.

U kompaniji su za Dnevne novine kazali da je prije 15 dana završena revizija postrojenja trafostanica 35/10 kV na području koje pripada Opštini Pljevlja, a u narednom periodu priprema se revizija i remont opreme u trafostanicama za korisnike koji pripadaju opštinama Žabljak, Nikšić, Rožaje, Berane, Petnjica, Andrijevica, Plav, Gusinje, Bijelo Polje, Mojkovac i Kolašin.

Glavni inženjer u Službi za održavanje trafostanica 35/x kV i kablova, Boris Babović, kazao je da uoči novogodišnjih praznika planiraju i dodatnu aktivnost na obilasku i reviziji postrojenja u zimskim turističkim centrima Žabljak i Kolašin.

“Planiramo i zamijeniti stare prekidače u 35 kV mreži u TS 35/10 kV Nedakusi u Bijelom Polju sa modernim i savremenim prekidačima, čime ćemo povećati pouzdanost i kvalitet napajanja potrošača koji se napajaju sa te trafostanice i periode beznaponskog stanja svesti na najmanju mjeru”, naveo je Babović.

Najčitanije