fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIntezivirati proces integracije Crne Gore u EU

Intezivirati proces integracije Crne Gore u EU

Podgorica, Brisel, (MINA-BUSINESS) – Privredna komora (PKCG) očekuje da proces integracije Crne Gore u Evropsku uniju (EU) bude nastavljen i inteziviran, saopštili su njeni predstavnici i dodali da proces reformi treba da utiče na poboljšanje poslovnog ambijenta i podizanje konkurentnosti privrede.

Generalni sekretar PKCG, Pavle D. Radovanović, je na sastanku predstavnika članica asocijacije privrednih komora Evrope, Eurochambres, u Briselu, kazao da je stimulativan poslovni ambijent preduslov za rast ekonomije.

“PKCG, učešćem u pregovaračkom procesu, daje kvalitet ovom procesu i štiti interese privrede”, rekao je Radovanović.

Iz PKCG su saopštili da je na sastanku razmatrana uloga privrednih komora u različitim zemljama, izazovi sa kojima se suočavaju, kao i kratkoročni i srednjoročni ciljevi tih asocijacija.

“Dio sastanka bio je posvećen očekivanjima privrednih komora od institucija EU, uglavnom od novog parlamenta i Komisije. Tema je bila i kako ojačati veze između različitih delegacija u Briselu i izvršnih direktora odnosno generalnih sekretara privrednih komora”, dodaje se u saopštenju.

Generalni sekretar Eurochambres-a, Arnaldo Abruzini, predstavio je započeti proces reformi te evropske komorske asocijacije, sa naglaskom na glavni djelokrug aktivnosti, perspektive i veze sa članovima.

Najčitanije