fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeSve projekte rade po zakonu

Sve projekte rade po zakonu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompanija Mia investments sve projekte u svijetu radi po zakonu, kao što je i gradnja hotela sa pet zvjezdica u Crnoj Gori, saopštio je turski biznismen Habip Arikan.

“Ne doniramo vrtić gradu Budvi da bi dobili saglasnost na gradnju hotela sa pet zvjezdica Mia Budva, jer to nama ne treba, već zato što je tradicija naše kompanije da doniramo obrazovne ustanove zemlji u kojoj želimo da investiramo i širimo naš biznis. Mi ćemo dobiti dozvolu svakako, jer su svi naši projekti u svijetu po zakonu, kao što je i ovaj u Crnoj Gori”, rekao je Arikan Vijestima.

Protokolom o donaciji koji je početkom aprila u ime kompanije Mia investments potpisao sa gradonačelnikom Budve Markom Carevićem, predviđeno je da turska kompanija u roku od dvije godine od početka gradnje luksuznog hotela na parceli pored hala Jadranskog sajma, gradu izgradi vrtić, opremi ga i pokloni.

“Pitajte me sve šta vas zanima, mi nemamo šta da krijemo, jer ništa nelegalno ne radimo, ni ovdje nego nigdje u svijetu, gdje god su naše investicije. Mi isključivo radimo po zakonu i ništa ne krijemo“, rekao je Arikan, koji već dvije i po godine pokušava da u Budvi započne gradnju Mia Budva, investicije vrijedne više od 60 miliona EUR.

On je, govoreći o spekulacijama koje su se pojavile vezano za protokol o donaciji, da su predložili da doniraju vrtić, jer se njegova porodična kompanija šest decenija bavi edukacijskim sektorom u Turskoj i izgradila je više od 150 škola, fakulteta i ostalih obrazovnih ustanova, kojima rukovode.

“Ja sam taj koji je lično predložio to gradonačelniku Careviću, jer želimo da gradu poklonimo vrtić. Hoćemo, kao društveno odgovorna kompanija, kako smo svuda u svijetu prepoznati, da doniramo najmlađim stanovnicima ovoga grada savremenu predškolsku ustanovu. To nije nikakva kupovina dozvole, kako se želi predstaviti ovdašnjoj javnosti“, kazao je Arikan.

Prema njegovim riječima, protokol nije bio nikakva tajna i zato ga sada čude takve priče.

“O tome je bilo upoznato i Vladino ministarstvo, kao i političke partije u ovome gradu. Ništa nismo sakrivali od javnosti, jer nijesmo ništa nezakonito radili. Moja porodica je prepoznata, ne samo u Turskoj, kao veliki donator”, naveo je Arikan.

On je na pitanje da li poznaje političara Branimira Gvozdenovića i njegovog sina Marka, i da li se oni kriju iza ofšor kompanija, jer se spekulisalo da stoje iza firme Safiro beach, na kojoj treba da se gradi Mia Budva, Arikan odgovorio da oni nijesu partneri u poslu.

„Nije tačno da iza bilo koje od firmi stoje Gvozdenovići. Ja nemam nikakav biznis sa njima, niti sam sa njima partner. To nije moguće, vlasnik zemlje koju smo kupili u Budvi je firma Safiro beach iz Londona i mi njih znamo lično. Kada je ova zemlja „došla“ na naš sto, odradili smo kompletnu istragu”, naveo je Arikan.

To je za njih, kako je dodao, uradila poznata svjetska kuća Deloitte, koja ih prati u svim investicijama.

“Utvrđene su sve činjenice i nakon toga, po savjetu naših advokata, odlučili smo se da uđemo u ovu investiciju“, naveo je Arikan.

Najčitanije