fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryIsplata depozita se realizuje efikasno

Isplata depozita se realizuje efikasno

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Isplata garantovanih depozita deponentima Invest banke Montenegro (IBM) realizuje se efikasno, a ohrabruje činjenica da se veliki broj njih odlučuje da povraćeni novac opet položi na štednju, saopštio je guverner Centralne banke (CBCG), Radoje Žugić.

On se sastao danas sa šefom Delegacije Evropske unije (EU) u Crnoj Gori, ambasadorom Aivom Oravom, sa kojim je razgovarao o aktivnostima koje CBCG preduzima po pitanju rješavanja situacije u Atlas i IBM banci.

„U ponedjeljak započeta isplata garantovanih depozita realizuje se efikasno i u skladu sa zakonskim procedurama”, saopštio je Žugić i dodao da posebno ohrabruje činjenica da se veliki broj deponenata odlučuje da povraćeni novac opet položi na štednju.

On je kazao da je to potvrda da je očuvano povjerenje u bankarski sistem i da situacija u tim bankama nije imala negativne uticaje na sistem.

Žugić je naveo da bankarski sistem karakteriše stabilnost i sigurnost, kao i rast svih ključnih indikatora poslovanja – kreditne aktivnosti, depozita i aktive.

On je prezentovao Oravu aktivnosti koje CBCG preduzima na planu unaprjeđenja regulatornog okvira i snaženja kadrovskih kapaciteta, posebno u segmentu supervizije i platnog prometa.

Orav je zahvalio na prezentovanim informacijama, konstatujući da je CBCG izuzetno važan učesnik u procesu pristupnih pregovora.

Najčitanije