fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryItalija kao ekonomska spona pokretač brojnih inicijativa

Italija kao ekonomska spona pokretač brojnih inicijativa

Podgorica, Bari, (MINA-BUSINESS) – Italija, kao ekonomska spona Zapadnog Balkana i Evropske unije (EU), bila je pokretač brojnih inicijativa usmjerenih na korišćenje kapaciteta ekonomske razmjene i jačanja poslovnih veza u regionu, kazao je generalni sekretar Privredne komore (PKCG), Pavle Radovanović.

Radovanović, kako je saopšteno iz PKCG, učestvuje na redovnoj godišnjoj Konferenciji generalnih sekretara privrednih komora Italije, koja se održava u Bariju, od 20. do 22. maja.

„On je istakao konstruktivnu ulogu Italije koja je, kao ekonomska i kulturna spona Zapadnog Balkana i EU, bila pokretač brojnih inicijativa usmjerenih na korišćenje kapaciteta ekonomske razmjene i jačanja poslovnih veza u regionu“, kaže se u saopštenju.

Prema riječima Radovanovića, duga saradnja sa komorama Italije pomaže da se lakše sagledaju i definišu prioriteti u zajedničkim projektima,
koji u najvećoj mogućoj mjeri odražavaju realne potrebe privreda.

„Intenzivnu saradnju ostvarujemo sa komorama Jadranske regije, poput današnjeg domaćina, sa kojom u kontinuitete dijelimo iskustva italijanskog modela razvoja malih i srednjih preduzeća koja Crnoj Gori mogu pomoći na putu ka punopravnom članstvu u EU“, rekao je Radovanović, ističući i saradnju sa Unijom komora Italije u okviru Eurochambersa.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

skupština, Andrija Mandić, iseljenici, turska, državljanstvo, bedri gul muković

Pitanje državljanstva iseljenika pokrenuto u parlamentu

Podgorica, (MINA) - Pravna služba Skupšine radi na iznalaženju rješenja za ostvarivanje prava na...