fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryIzabrali Airbus za uvođenje noćnog saobraćaja

Izabrali Airbus za uvođenje noćnog saobraćaja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Aerodromi Crne Gore izabrali su kompaniju Airbus za uvođenje noćnog saobraćaja na tivatskom aerodromu, saopštio je predsjednik Odbora direktora kompanije, Dragoljub Bulatović.

„Istrajavajući na značaju noćnog letenja na aerodromu Tivat, imali smo sreću da dobijemo ovako referentnu kompaniju kao sto je Airbus“, rekao je Bulatović.

On je dodao da su, osim uvjerenja u povoljan rezultat na definisanju procedura noćnog saobraćaja, u kompaniji sigurni da je to jedno od ključnih pitanja za dalji razvoj i budućnost crnogorskih aerodroma, uključujući i njihovu novu i veću vrijednost u kontekstu predstojećeg međunarodnog tendera za izbor koncesionara.

Bulatović je podsjetio da već deceniju unazad postoji stalna tražnja za dodatnim saobraćajnim slotovima na tivatskom aerodromu.

„Noćni letovi za najznačajnija emitivna tržišta, ustvari znače otvaranje novog aerodroma na postojećoj infrastrukturi, nove prihode i za Aerodrome i za turističku privredu, i otvaranje nekoliko desetina novih kvalitetnih radnih mjesta u Tivtu“, kazao je Bulatović.

On smatra da osposobljavanje alternativnog noćnog aerodroma, uz Podgoricu, ima samo po sebi ne samo ekonomski, već i strateški značaj za Crnu Goru.

Bulatović je poručio da Crna Gora i za narednu deceniju ostaje dominantno avio destinacija.

„Odbor direktora i menadžment uložiće neophodni napor da u što kraćem roku, nakon uspješno izrađenih procedura od stručnjaka Nav Blue-Airbus, započnu sa realizacijom noćnih avio operacija u Tivtu“, zaključio je Bulatović.

Najčitanije