Izabrani agenti za posredovanje

117
foto: gov.me

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompanije Alex capital partners, Arton group i Henley i Partners Government Services izabrane su, odlukom Vladinog Sekretarijata za razvojne projekte, za agente za posredovanje prilikom apliciranja za sticanje ekonomskog državljanstva Crne Gore, pišu Dnevne novine.

Odluka o izboru agenata donijeta je u srijedu, od kada teče rok od 30 dana za pripremu predloga ugovora koje Vlada treba da zaključi sa tim kompanijama.

“Na adresu Sekretarijata stigla je 21 prijava, a nakon isteka roka još jedna”, navodi se u odluci koju je potpisao sekretar Sekretarijata, Dejan Medojević.

Javnim pozivom za izbor agenata za posredovanje, koji je objavljen 3. januara, predviđeno je da licencu mogu dobiti samo kompanije čija odgovorni nijesu pravosnažno osuđivani na kaznu zatvora dužu od godine i koji imaju najmanje tri godine iskustva u tri države, od kojih je jedna u EU.

Odluka o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva radi realizacije investicija na snazi je od 1. januara i na osnovu nje će u naredne tri godine moći da bude izdato do dvije hiljade crnogorskih pasoša.