fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIzdali dozvole za rad

Izdali dozvole za rad

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Savjet Centralne banke (CBCG) izdao je na današnjoj sjednici dozvole za rad faktoring društvu Faktor One.

„To preduzeće je obavljalo poslove faktoringa na dan početka primjene Zakona o finansijskom lizingu, faktoringu, otkupu potraživanja, mikrokreditiranju i kreditno-garantnim poslovima, odnosno 11. maja prošle godine“, navodi se u saopštenju CBCG.

Shodno tome, taj privredni subjekat je bio u obavezi da, najkasnije u roku od šest mjeseci od početka primjene Zakona o finansijskom lizingu, faktoringu, otkupu potraživanja, mikrokreditiranju i kreditno-garantnim poslovima, usklade svoju organizaciju, akta i poslovanje sa odredbama pomenutog zakona, po čemu su i postupili.

Savjet je na sjednici usvojio Izvještaj o poslovanju i sprovođenju politike CBCG za januar, u kome je konstatovano da su aktivnosti vrhovne monetarne institucije tokom ovog perioda realizovane u skladu sa planiranim obavezama utvrđenim njenim Programom rada.

„Članovi Savjeta su upoznati sa aktivnostima koje privremena uprava, odnosno stečajni upravnik preduzimaju u Atlas, odnosno IBM banci“, rekli su iz CBCG.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije