fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIzdašni potencijali za razvoj malog i srednjeg biznisa

Izdašni potencijali za razvoj malog i srednjeg biznisa

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Cetinje je grad koji se ponosi svojom suvomesnom industrijom, rastućim prihodima od turizma, ali i izdašnim potencijalima za razvoj malog i srednjeg biznisa, ocijenio je gradonačelnik Prijestonice, Aleksandar Kašćelan.

On je na događaju u Beču, pod nazivom Destinacije u usponu 2019 – Crna Gora, rekao da je Prijestonica Cetinje ima paket stimulativnih mjera podrške investitorima koji u tom gradu vide potencijal za razvoj preduzetništva, turizma, poljoprivrede, industrije i drugih privrednih grana.

„Odličnu priliku za razvoj grada, ali i za potencijalna ulaganja vidimo u Biznis zoni Obod, koja obuhvata prostor od 133 hiljade kvadratnih metara. Biznis zona raspolaže sa odličnom komunalnom infrastrukturom i preko 50 hiljada kvadratnih metara hala dostupnih investitorima. Osim što predstavlja prvu i najveću biznis zonu, ovaj prostor biće transformisan i u slobodnu zonu“, naveo je Kašćelan.

Iz Prijestonice Cetinje su saopštili da su događaj organizovali Mreža za razvoj poslovanja Jugoistočne Evrope (SEEBDN) i austrijska kompanija Grimex Consult, u saradnji sa austrijskim dnevnikom Die Presse.

Kašćelan je predstavio poslovne i investicione potencijale Cetinja pred austrijskim privrednicima, predstavnicima poslovnih asocijacija, pokrajinskih i federalne vlade Austrije.

„Događaj je bio prilika da se kroz video prezentaciju i izlaganje Kašćelana učesnicima predstave poslovne mogućnosti, ali i bogata istorija Cetinja i umjetničko, kulturno i društveno-političko nasljeđe i tradicija Crne Gore“, saopšteno je iz Prijestonice.

Dnevnik Die Presse objavio je poseban dodatak o Crnoj Gori, u kojem su predstavljeni ekonomski parametri Crne Gore, investicioni ambijent i mogućnosti, kao i poslovne prezentacije Prijestonice Cetinje i crnogorskih kompanija.

Najčitanije