fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIzgradnja rizorta prilika za zapošljavanje crnogorskih građana

Izgradnja rizorta prilika za zapošljavanje crnogorskih građana

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Rizort Ritz Carlton Montenegro, vrijedan 210 miliona EUR, koji će u Herceg Novom graditi renomirane kompanije Northstar i Marriott, pružiće velike mogućnosti za zapošljavanje crnogorskih građana, ocijenio je premijer Duško Marković.

On je, na sastanku sa predstavnicima Northstara i Marriotta, kazao da je zadovoljan što će kompanije takvog svjetskog renomea investirati u Crnu Goru i donijeti ne samo novac, već i znanje, iskustva i biznis etiku.

„Vlada ima ozbiljnu infrastrukturnu agendu koja će obezbijediti novi kvalitet rizortima na tom dijelu crnogorskog primorja“, rekao je Marković.

Marković je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, podsjetio na odluku o valorizaciji aerodroma i zahtjev za gradnju vodnog terminala u Tivtu, kao i na izgradnju bulevara sa četiri trake između Budve i Tivta.

Vlasnik projekta Ritz Carlton Montenegro, Mohamed Al Sager, saopštio je da se pripreme za gradnju rizorta realizuju zadovoljavajućom dinamikom i da će hotelski operater biti renomirana svjetska hotelska kompanija Marriott.

On je dodao da su obezbijedili da u Crnu Goru dođe jedan od njihovih 30 luksuznih brendova, Ritz Carlton.

„Rizort Ritz Carlton Montenegro će biti hotel od 300 jedinica, mješovitog modela poslovanja – sa 120 hotelskih jedinica i 180 apartmana. Očekuje se da prva faza projekta, u kojoj će biti izgrađen hotel, 113 apartmana i 13 vila te četiri restorana, bude završena na ljeto 2023. godine“ navodi se u saopštenju.

Sagovornici su razgovarali o uspostavljanju Marriott akademije koja bi omogućila sticanje novih znanja i vještina za rad u turizmu.

Najčitanije