fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIzmjene u cilju bolje kontrole nelegalnog poslovanja

Izmjene u cilju bolje kontrole nelegalnog poslovanja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Izmjene i dopune Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju trebalo bi precuznije da definišu oblasti auto-taksi i limo prevoza, kako bi se obezbjedila bolja kontrola onih koji posluju u sivoj zoni, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Generalni direktor za drumski saobraćaj u tom Vladinom resoru, Dalibor Milošević, kazao je da su nacrtom izmjena i dopuna Zakona o pevozu u drumskom saobraćaju dodatno precizirane norme koje su bile sklone zloupotrebi.

„Glavne novine odnose se na preciziranje dokumentacije koja se mora nalaziti u vozilu prilikom obavljanja auto-taksi prevoza, a to su, prije svega, ugovor o radu i poreska prijava. Obavezno je i posjedovanje auto-taksi legitimacije, a definisan je pravni osnov za radnu odjeću“, kazao je Milošević.

On je dodao da su definisani i dispečerski centri kako bi se spriječilo nelegalno poslovanje pojedinih aplikacija koje se javljaju na tržištu.

Milošević je saopštio da je prethodnih dana uočeno netačno i pogrešno tumačenje odredbi Zakona, naročito kada je riječ o tome da se auto-taksi vozilom ne može izaći iz granica lokalne samouprave.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

NP Biogradska gora sjutra otvoren za posjetioce

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalni park (NP) Biogradska gora biće od sjutra otvoren za posjetioce. "Posjetioci...