fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIzvještaj SB potvrda stavova DF-a

Izvještaj SB potvrda stavova DF-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Redovni ekonomski izvještaj Svjetske banke (SB) za Zapadni Balkan potvrda je ranijih upozorenja Demokratskog fronta (DF) da sa sadašnjom ekonomskom politikom Crna Gora neminovno srlja u bankrot i socijalnu bijedu dominantne većine, ocijenio je poslanik te partije, Branko Radulović.

„Jasno je da je takozvana Vlada premijera Duška Markovića nastavak 29-godišnje retrogradne i korupcionaške neoliberalne ekonomske politike i da su ovo najneznaveniji, najdrskiji i najumišljeniji premijer i ministri koje smo imali, a tu je konkurencija velika“, naveo je Radulović u saopštenju.

On smatra da primjera u pogršnoj neoliberalnoj politici ima bezboj.

„Dovoljno je pogledati strukturu društvenog proizvoda i spoljnoljnotrgovinske pokazatelje. Brojne afričke zemlje nam postaju uzor“, tvrdi Radulović.

On je kazao da su predstavnici SB saopštili da je „ovakva izgradnja dijela autoputa proizvela samo kratkotrajnu tražnju i rast bruto domaćeg proizvoda (BDP)”.

„Koliko smo to puta kazali mi iz DF-a. Trebalo je da SB saopšti da smo sada i na ovaj način izgradili ovu dionicu zbog ‘kumovskog i našeg“ Bemaxa“, poručio je Radulović.

On je podsjetio i da je SB, u izvještaju koji je predstavljen u utorak, konstatovala da Crna Gora nije spremna za nove globalne ekonomske izazove.

„Tačno, sa kriminogenim izvozom crvenih boksita, nećemo imati ni ovoliko koliko imamo sada. SB navodi da nam je ogromna administracija, ali trebalo je da kaže da nije od opozicije već od ogromnog nepotizma režima i njihovog biračkog tijela“, rekao je Radulović.

Prema njegovim riječima, rješenja za dinamičan ekonomski razvoj postoje, ali ona traže pamet, snagu i upornost.

„To nam niko neće donijeti osim nas samih“, zaključio je Radulović.

Najčitanije