Kapaciteti u potpunosti popunjeni

171
foto: vucje.me

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kapaciteti ski centra Vučje su u potpunosti popunjeni što najavljuje uspješne bilanse, a sve je više i turista iz regiona, uglavnom iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, saopštila je PR menadžerka, Marija Lalović.

Ona je kazala da su u Vučju zadovoljni kako je sezona počela, s obzirom na to da je broj posjetilaca mnogo veći u odnosu na prošle godine.

“Zvanično otvaranje sezone bilo je 20. decembra, s tim što je prvi snijeg pao već početkom decembra, pa nam je to išlo na ruku. Kapaciteti su popunjeni u potpunosti, a najbrojniji gosti su iz Podgorice. Zadovoljni smo i dolaskom gostiju iz regiona, najviše Hrvatske i BiH”, rekla je Lalović za Glasnik Privredne komore (PKCG).

Ona je, govoreći o dužini sezone, kazala da to zavisi, prije svega, od vremeskih uslova, kao i da se nadaju da će snijega biti dovoljno i sezona potrajati.

“Vučje je kategorisan kao mali hotel sa tri zvjezdice, koji raspolaže sa 104 ležaja raspoređena u sobe i apartmane. Apartmani suopremljeni centralnim grijanjem, kablovskom TV-om, mini barom, internetom i izuzetno su komforni”, precizirala je Lalović.

U restoranu, kako je navela, turisti mogu uživati u specijalitetima nacionalne kuhinje od kojih izdvajaju sve vrste pečenja ispod sača, kačamak, priganice, razne pite, domaći hljeb i salate. Parking je besplatan za njihove goste.

“Kad je o cijenama riječ mogu reći da smo i po tome veoma prepoznatljivo skijalište. Ski centar Vučje nudi i najbolju ski opremu po najnižim cijenama. Iznajmljivanje je samo deset EUR za dan. Toliko košta i dnevni Ski pas, po čemu smo takođe najpovoljniji. Ski pas zadjecu i početnike, na ciciban ski-liftovima, kao i iznajmljivanje sanki, je pet EUR”, navela je Lalović.

Ona je kazala da od ove godine u ponudi imaju i proizvode iz programa Domaći ukusi sa Vučja.

“Mi imamo našu farmu. Na Vučju smo napravili sušaru gdje proizvodimo domaću kobasicu, pečenicu, pršutu, kulen i zatop i svi gosti motela imaju mogućnost da ih probaju”, dodala je Lalović.

Ona je kazala da na Vučju turistima van sezone nude hiking, odnosno pješačenje prekrasnom prirodom, biking, izlete, seminare, kao i team building.

“Od naredne godine imamo u planu da obezbjedimo i vještačko osnježavanje staza što će doprinijeti da zimska sezona traje duže. Ove godine smo napravili i vještačko jezero iznad motela, i nadamo se da će sve biti spremno za vještačko osnježavanje staza za sljedećuzimsku sezonu, jer nam je u planu nabavka topova za snijeg”, saopštila je Lalović.

Ona je kazala i da u ski centru nemaju problem sa dostupnošću destinacije, jer se putevi redovno održavaju dok traje zimska sezona.

“Snabdjevanje strujom je stabilno i nema prekida. Kad je riječ o vodi, imamo naše izvore i to je tehnička voda, dok se pitkom snabdijevamo iz Vodovoda Nikšić”, zaključila je Lalović.