fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeKineska kompanija U-Tour želi da gradi hotel na Žabljaku

Kineska kompanija U-Tour želi da gradi hotel na Žabljaku

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Renomirana kineska kompanija U-Tour zainteresovana je za investiranje u sjever Crne Gore, prije svega na Žabljaku, gdje želi da gradi hotel po standardima hotelskog lanca Marriot, saopšteno je na sastanku premijera Duška Markovića i predsjednika U-Tour, Feng Bina.

Feng je kazao da je kineska turistička industrija mnogo zainteresovana za sjever Crne Gore.

On je naveo da u Crnu Goru godišnje dođe od 40 do 50 hiljada kineskih turista, a očekuje se da se taj broj u narednih pet godina učetvorostruči.

Feng smatra, sa obzirom na broj kineskih turista koji posjećuju Crnu Goru, da je pametna ideja imati hotele u tom dijelu države.

“Na sastanku Markovića i Bena saopšteno je da je kompanija U-Tour zainteresovana za investiranje u sjever Crne Gore, prije svega na Žabljaku, gdje želi da gradi hotel od 100 soba po standardima hotelskog lanca Marriot”, naveli su iz Vladine službe za odnose sa javnošću.

Marković je kazao da će Vlada stvoriti pravne pretpostavke kako bi namjera U-Toura da gradi hotel na Žabljaku mogla da se realizuje.

“Program moje Vlade usmjeren je prije svega na sjever koji je danas veliko gradilište. Kroz kapitalni budžet jako puno ulažemo u ukupnu infrastrukturu – putnu, energetsku, komunalnu, socijalnu”, rekao je Marković.

Konstatujući da u Crnoj Gori do sada nije bilo direktnih kineskih investicija i da su kineske kompanije prisutne kao izvođači radova na kapitalnom projektu auto-puta, Marković je pozdravio interesovanje i namjeru investiranja u turizam.

Na sastanku je razgovarano i o mogućnostima za ulaganje u druge sektore, prije svega energetiku, projekte vezane za obnovljive izvore energije i poljoprivredu.

Sagovornici su značajnim i pozitivnim ocijenili dobre međudržavne odnose između Crne Gore i Kine.

U-Tour je najveća privatna turistička kompanija u Kini, a pored turizma se bave i međunarodnim finansiranjem i ulaganjem u hotelske kapacitete.

Grupacija je investirala u hotele u Japanu, Norveškoj, Švajcarskoj, a u svom vlasništvu imaju veliki broj turističkih agencija širom Evrope.

Najčitanije

Sjutra treća utakmica finala

Podgorica, (MINA) - Odbojkaši Budve i Budućnosti odigraće sjutra treći meč finala plej-ofa EPCG...