fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryKnežević će sarađivati sa tužiocima koji će djelovati na osnovu zakona

Knežević će sarađivati sa tužiocima koji će djelovati na osnovu zakona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predsjednik Atlas grupe, Duško Knežević, saopštio je da je spreman da u potpunosti u budućnosti sarađuje sa tužiocima koji će, kako je naveo, djelovati na osnovu zakona i posjedovati nephodni minimum ljudskog i profesionalnog integriteta.

Knežević je rekao da će, dok glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić čuva prvu familiju, on nastaviti da je razotkriva.

“Želim da se zahvalim Milivoju Katniću jer je sinoć pred cijelom Crnom Gorom dokazao da je istureno odjeljenje političko-mafijaške grupe na čelu sa prvom familijom. Svojim odgovorima je potvrdio da nije ni specijalni a još manje državni tužilac već karikaturalna marioneta prve familije”, naveo je Knežević u reagovanju na navode Katnića u emisiji Ukrštene riječi na Televiziji Prva.

Katnić je u emisiji kazao da je Knežević osumnjičen da je preko nekoliko kriminalnih organizacija i više krivičnih djela oštetio državni budžet za više stotina miliona EUR.

Knežević tvrdi da ne postoji više ni udaljena sumnja da takav “tužilac” može da odbrani neodbranjivo i spriječi raspad trulog sistema zasnovanog na ucjenama, strahu, korupciji i kriminalu.

“Zbog njih i ovakvog Katnića uskoro će im doći desetine hiljada ljudi u ulicu Slobode. Koliko god je smiješno da Katnić budu tužioc i to specijalni, toliko je jezivo vidjeti da takav profil ličnosti uopšte može doći u situaciju da odlučuje da li će neko biti gonjen, hoće li živjeti slobodno ili će biti utamničen”, rekao je Knežević.

On je saopštio da je spreman da u budućnosti sarađuje sa tužiocima koji će smjeti da saslušaju predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS), Mila Đukanovića, u vezi finansijskih malverzacija u DPS-u, reketiranja biznismena, primanja mita i namještanja izbora.

“Neće strecati da preduzme mjere zbog afere Telekom i svih ostalih afera preko kojih je prva familija gomilala milione, nekretnine i razne kompanije”, poručio je Knežević.

Takav tužilac će, kako je dodao, dobiti obimnu dokumentaciju, čiji dio je već poznat i crnogorskoj svjetskoj javnosti, a koju priprema tim finansijskih istražitelja koji je okupio.

“Imaće hrabrosti i obavezu da ispita tokove novca i porijeklo imovine prve familije. Počevši od palate pod Goricom koja se gradi za Đukanovića”, naveo je Knežević.

On je kazao da će pred takvim tužiocem govoriti i o privatizaciji Meljina, učešću Đukanovića u tom poslu i firmi na Kipru koju je osnovao za tu namjenu.

Knežević je rekao da će takvom tužiocu ukazati i ko je vlasnik trećine kompanije Safiro beach resort i na druge poslove u koje je uključena prva familija preko trećih lica.

“Što se tiče cetinjskog tajnovidca, njega čeka da objasni zašto je prihvatio ulogu portparola kleptokratskog političko-mafijaškog sistema, a potom i da, u svom stilu, obogati našu pravnu teoriju stručnim radom o do sada nepoznatom saznanju da naš pravni sistem počiva na tekovinama grčkog prava. Ja sam učio o rimskom pravu, ali me raduje svaki naučni iskorak, pa i taj da priznanje pred američkim sudom ne znači ništa i da nije pravnorelevantna činjenica”, zaključio je Knežević.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije