fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryKnežević najavio krivičnu prijavu protiv Brajovića

Knežević najavio krivičnu prijavu protiv Brajovića

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Advokati Atlas grupe će, kako je saopšteno iz te kompanije, podnijeti krivičnu prijavu protiv predsjednika Skupštine, Ivana Brajovića, zbog reketiranja i korupcije, dok će svu dokumentaciju i evidenciju vezanu za depozite Aerodroma Crne Gore predati tužilaštvu.

Predsjednik Atlas grupe, Duško Knežević, kazao je, povodom hapšenja visokih službenika Atlas banke Marka Nikolića i Dijane Zečević, da su u pitanju neosporni profesionalci i časni ljudi, koji su uhapšeni zbog depozita Aerodroma Crne Gore.

“Aerodromi, kao i mnoge državne institucije i preduzeća, više od deset godina drže depozite u Atlas banci, a Nikolić je glavni izvršni direktor od 2017. godine. On sa tim nema nikakve veze i nije ni znao za pozadinu tog posla”, naveo je Knežević u saopštenju pres centra Atlas grupe.

On je dodao da je nakon posljednjeg depozita došlo do sukoba Brajovića i direktora Aerodroma Crne Gore, Danila Orlandića.

“Ja sam direktno sa Brajovićem dogovarao držanje depozita Aerodroma u Atlas banci. Zauzvrat, zatvorili smo mu sve kredite koje je imao u Atlas banci, u tu svrhu sam sa njim dogovorio da mu moji prijatelji plate plac u Bjelopavlićima po višestruko većoj cijeni od realne. Takođe, Brajović je dobijao naknadu od mene, navodno za potrebe partije”, kazao je Knežević.

On smatra da je pritvaranje Nikolića i Zečević nastavak maltreiranja njegovih prvih saradnika i zaposlenih.

Knežević je najavio da će advokati Atlas Grupe podnijeti prijavu protiv Brajovića, a svu dokumentaciju i evidenciju vezanu za depozite Aerodroma predati tužilaštvu.

“Prema onome što čujem, u Socijaldemokratama mnogi žele da marginalizuju Brajovića. To je njihova stvar, ali je neprihvatljivo da to rade preko leđa drugih ljudi i tužilaštva, koje proganja ljude koji sa bilo kakvim malverzacijama nemaju ništa”, zaključio je Knežević.

Najčitanije

NP Biogradska gora sjutra otvoren za posjetioce

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalni park (NP) Biogradska gora biće od sjutra otvoren za posjetioce. "Posjetioci...