fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKolašin dobija hotel sa četiri zvjezdice

Kolašin dobija hotel sa četiri zvjezdice

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada je utvrdila Listu razvojnih projekata u oblasti turizma u koju je uvrstila projekat izgradnje condo hotela sa četiri zvjezdice u Kolašinu, vrijednosti 11,3 miliona EUR.

Iz Vladine Službe za odnose sa javnošću saopšteno je da je projekat izgradnje hotela Kolašin Resort & Spa, kapaciteta 93 smještajne jedinice, odnosno 380 ležaja, prvi razvojni projekat iz programa ekonomskog državljanstva.

„Projekat je dostavilo preduzeće Kolašin Resort & Spa iz Podgorice, a predračunska vrijednost investicije je 11,3 miliona EUR i podrazumijeva otvaranje 66 radnih mjesta“, saopšteno je iz Vlade.

Vlada je usvojila Informaciju o aktivnostima na realizaciji prioritetnih projekata iz oblasti turizma, za period januar – jun.

“Na osnovu podataka koji se odnose na svaki od prioritetnih projekata pojedinačno, sa finansijskim pokazateljima o ukupno ostvarenim investicijama u dosadašnjem periodu, i u izvještajnom periodu, zaključeno je da se veći dio projekata na primorju odvija ugovorenom dinamikom, u skladu sa obavezama iz ugovora i Investicionih programa, dok je za projekte na Sjeveru potrebno intezivirati realizaciju”, navodi se u saopštenju.

Usvojena je Informacija o zaključenju Ugovora o izmjenama i dopunama Ugovora o Garanciji za Projekat „Crnogorske željeznice III“, potpisanog 20. marta 2017. godine i prihvaćen tekst Ugovora o izmjenama i dopunama Ugovora o garanciji između Crne Gore i Evropske investicione banke.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...