fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKuturni turizam stvara benefite

Kuturni turizam stvara benefite

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Razvoj kulturnog turizma doprinosi ostvarivanju ekonomskih benefita, prije svega stvaranju prihoda i novih radnih mjesta, održavanju vještina tradicionalnih zanata, oživljavanju gradskih centara, povećanju vrijednosti imovine i unaprijeđenju malog preduzetništva, ocijenio je ministar kulture Aleksandar Bogdanović.

On je na svjetskoj konferenciji o turizmu i kulturi, koja se održava u Istanbulu, kazao da se kulturni turizam ne može tretirati kao izdvojen i izolovan segment, već naprotiv, da se njime u saradnji s kreativnim industrijama može sveobuhvatno tretirati pitanje baštine, te da doprinositi održivom razvoju i stvaranju dodatnih vrijednosti.

„Ekonomski značaj kulturnog turizma ogleda se kroz finansijsku podršku očuvanju, revitalizaciji i promociji kulturnih dobara sa jedne strane, i omogućavanje finansijske i organizacione nezavisnosti ustanova kultura sa druge. Upravo zato je kulturni turizam pokretač razvoja gradova, regija i zemalja“, rekao je Bogdanović na tematskom panelu pod nazivom Jačanje saradnje između svih zainteresovanih strana u oblasti turizma i kulture.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije