fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryLuksemburg najavio saglasnost za otvaranje Poglavlja 8

Luksemburg najavio saglasnost za otvaranje Poglavlja 8

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Luksemburg će bez odlaganja dati saglasnost da Crna Gora otvori preostalo pregovaračko poglavlje 8, koje se odnosi na oblast konkurencije, najavio je ministar vanjskih poslova te zemlje, Jean Asselborn, na sastanku sa predsjednikom Skupštine, Ivanom Brajovićem.

Brajović i Asselborn razgovarali su o prilikama u Crnoj Gori, regionu i evropskim institucijama, ocijenivši značajnim što većinu novog sastava Evropskog parlamenta čine promoteri koncepta EU.

Iz Kabineta predsjednika Skupštine saopšteno je da je na sastanku sa predsjednikom i generalnim sekretarom PS OEBS-a, Georgeom Tseretelijem i Robertom Montellom, istaknuta posvećenost i aktivan odnos Skupštine u toj organizaciji, kao i da se sa pažnjom prate reformski procesi u Crnoj Gori.

Na sastanku sa specijalnim predstavnikom PS OEBS-a za Jugoistočnu Evropu, Markom Pritchardom, razgovarano je o tome da PS OEBS veoma cijeni što je Crna Gora uložila dosta kapaciteta u pružanje podrške regionalnoj stabilnosti, što se očekuje i u budućnosti.

Predstavnike crnogorske dijaspore u Luksemburgu, Brajović je upoznao sa aktuelnostima u matičnoj državi, a bilo je riječi i o konkretnim pitanjima njihove bolje povezanosti sa gradovima iz kojih potiču.

Brajović je rekao da svi zvaničnici Luksemburga akcentuju dobru integrisanost crnogorske dijaspore, koja je procentualno značajno zastupljena u strukturi stanovništva te države.

Najčitanije