fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryLuksuzni LeGrand hotel biće završen krajem naredne godine

Luksuzni LeGrand hotel biće završen krajem naredne godine

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Glavni grad će do kraja naredne godine dobiti ekskluzivni kondo hotel i rezidencijalni kompleks LeGrand Hotel Podgorica, pišu Dnevne novine.

Kako je objavljeno na stranicama turske kompanije Erka Grupa koja vodi projekat, njihova kćerka-firma Erka Invest Montenegro u sadradnji sa crnogorskom arhitektonskom kompanijom Ing-invest, počela je 10. januara na Zabjelu izgradnju hotela sa pet zvjezdica ukupne površine 27 hiljada kvadratnih metara.

Hotel će imati 270 smještajnih jedinica, 72 apartmana i 12 ekskluzivnih apartmana. U ponudi su još i premijer i predsjednički apartmani.

“Dizajn LeGrand Hotela inspirisan je u najvećem dijelu francuskom arhitekturom, posebno zgradom Opere u Parizu, a najsitniji detalji uzeti su u obzir kako bi u potpunosti zadovoljili visoke standarde hotela sa pet zvjezdica”, navodi se u projektnoj dokumentaciji.

Objekat će imati spa i fintes centar, šoping zonu i noćni klub. Svoje butike će otvoriti svjetski poznati brendovi Victoria’s Secret i Hermes, kao i turski Damat Tween i Roberto Bravo.

Taj višemilionski projekat, za koji još ne postoje konkretni finansijski pokazatelji, prošle godine je, pred sami kraj mandata, najavio i tadašnji ambasador Turske Serhat Galip.

Ključni ljudi u bordu direktora Erka Grupe koja vodi izdgradnju tih objekata, su predsjednik Mehmet Vejsi Erdogan i potpredsjednik Murat Erdogan. Bave se izgradnjom više od 20 godina i imaju deset kompanija koje posluju u Aziji, na Srednjem Istoku, u Evropi, Africi i Turskoj.

Do sada su završili 65 projekata u pet zemalja ukupne vrijednosti 188 miliona USD.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije