fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMA premašuje sopstvene rekorde

MA premašuje sopstvene rekorde

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Montenegro Airlines (MA) prevezao je za devet mjeseci 540,76 hiljada putnika u sve tri kategorije saobraćaja, što je 2,5 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period.

MA je samo tokom septembra ove godine prevezao 74,39 hiljada putnika u sve tri kategorije saobraćaja.

„To je 2,3 odsto više u odnosu na septembar prošle godine“, navodi se u saopštenju kompanije.

Ti komercijalni pokazatelji su, kako su rekli, najbolji u istoriji poslovanja MA, čak i u odnosu na prošlu godinu koja je bila rekordna po broju prevezenih putnika.

Izvršni direktor MA, Živko Banjević, kazao je da su veoma zadovoljni postignutim rezultatima, posebno imajući u vidu činjenicu da su ostvareni u uslovima velike i u određenom obimu i nelojalne konkurencije na tržištu.

„Takođe, otežavajući faktori u svijetu komercijalne avijacije koji su između ostalog i doveli do bankrotstva nekoliko avio-kompanija kao što su Adria Airways, XL Airways i Aigle Azur, kao i do propasti najstarijeg tur-operatera na svijetu kompanije Thomas Cook, nijesu zaobišli ni MA“, rekao je Banjević.

Uprkos svemu tome, kako je kazao, optimizaciijom poslovanja i odgovornim planiranjem saobraćaja, uz razumijevanje i podršku vlasnika, uspjeli su da ostvare još bolji komercijalni rezultat u odnosu na prošlu godinu.

On je naveo da MA zasigurno ima pozitivne efekte na cjelokupnu turističku i ukupnu privredu Crne Gore.

“Ukupan direktni i indirektni doprinos MA na godišnjem nivou veći je od 170 miliona EUR. Za posljednje dvije i po godine, ta je cifra premašila pola milijarde EUR“, precizirao je Banjević.

Iz kompanije su rekli da rekordni rezultati za septembar odnosno za devet mjeseci, govore u prilog tome da ćemo ostvariti zacrtani plan i do kraja godine prevesti oko 660 hiljada putnika i time premašiti prošlogodišnji rekord od 645 hiljada putnika.

„Pri tome ćemo zadržati udio u tržištu između četvrtine i trećine od ukupnog broja putnika na crnogorskim aerodromima, u konkurenciji od preko 50 avio-kompanija“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...