fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNa skijalištu grade hotel sa pet zvjezdica

Na skijalištu grade hotel sa pet zvjezdica

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Podgoričko preduzeće Kolašin Resort&Spa, iza kojeg stoji arapski kapital, gradiće hotel sa pet zvjezdica Westin Kolašin Resort na planinskom centru – skijalištu Kolašin 1450, u zahvatu Prostornog plana posebne namjene za Bjelasicu i Komove.

Na idejno rješenje tog objekta saglasnost je dao vršilac dužnosti glavnog državnog arhitekte, Dušan Vuksanović, piše Pobjeda.

Hotel je projektovan u skladu sa standardima hotelskog operatora Marriot, kao i važećim propisima.

Izvršni direktor podgoričkog preduzeća je Stefan Stojanović, a predsjednik borda i ovlašćeni zastupnik Mohammed Abdul Alim Chowdhury. Osnivač i vlasnik preduzeća Kolašin Resort & Spa je kompanija Oriental Management INC.

Vlada je 20. juna uvrstila taj objekat u listu razvojnih projekata, kao prvi koji se realizuje u okviru programa ekonomskog državljanstva. Tada je saopšteno da je vrijednost investicije 11,3 miliona EUR i da će otvoriti 66 radnih mjesta.

Hotel će imati podrum, prizemlje, dva sprata i potkrovlje. Ukupna bruto površina hotela biće 10,53 hiljade kvadratnih metara, dok će neto površina objekta biti 9,65 hiljada kvadrata.

Najčitanije

Na Wall Streetu oprez

Njujork, (MINA-BUSINESS) - Na Wall Streetu su u srijedu berzanski indeksi ostali gotovo nepromijenjeni,...