fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNa Žabljaku očekuju raniji početak ljetnje sezone

Na Žabljaku očekuju raniji početak ljetnje sezone

Žabljak, (MINA-BUSINESS) – Zimska sezona na Žabljaku nije u potpunosti dala rezultate, ali se prema sadašnjem bukingu očekuje raniji početak ljetnje i dobra šansa za minimiziranje njenih nedostataka, ocijenila je direktorica lokalne Turističke organizacije, Vanja Krgović Šarović.

Ona je agenciji Mina-business kazala da je nedostatak snijega glavni razlog što zimska sezona nije u potpunosti dala rezultate. To je, prema njenim riječima, uslovilo lošu pokrivenost staza i nemogućnost skijanja i rada skijališta punim kapacitetom.

“Još nemamo obrađene podatke koji daju uporedni prikaz posjećenosti u odnosu na prošlu godinu. Očekujemo, prema sadašnjem bukingu, raniji početak ljetnje sezone i dobru šansu za minimiziranje nedostataka u špicu zimske“, saopštila je Krgović Šarović.

Ona je navela da su glavni posjetioci tokom sezone bili turisti iz Srbije, Rusije i Hrvatske.

Krgović Šarović je dodala da je Nacionalni park (NP) Durmitor, prema njihovim podacima, imao veliki rast posjeta u toku sezone, što znači da su se turisti opredijelili za šetnju, koja je bila moguća s obzirom na visinu sniježnog pokrivača.

“U januaru smo imali čak i korisnike raftinga rijekom Tarom, a ovih dana i zip line u kanjonu Tare“, rekla je Krgović Šarović.

Ona je podsjetila da u utorak na Žabljaku počinje međunarodni kongres informacionih tehnologija, na kojem se očekuje oko 200 učesnika.

Najčitanije

HE Piva danas obilježava 48 godina rada

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Hidroelektrana (HE) Piva 48. godišnjicu postojanja i uspješnog rada dočekuje u...