fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNagrada Globallocal za Prijestonicu Cetinje

Nagrada Globallocal za Prijestonicu Cetinje

Cetinje, (MINA-BUSINESS) – Prijestonica Cetinje dobitnik je nagrade Globallocal, koja se dodjeljuje najboljim lokalnim zajednicama za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj preduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi.

Iz Prijestonice Cetinje je saopšteno da je gradonačelniku Aleksandru Kašćelanu nagrada uručena na Svjetskom kongresu preduzetnika, koji se drugi put održava u Skoplju.

Kašćelan je kazao da je zadovoljstvo biti među najboljima, posebno kada zalaganja za razvoj lokalne zajednice prepoznaju istaknuti stručnjaci iz oblasti važnih za razvoj preduzetništva.

“Nagrada dolazi u pravom trenutku. Očekujemo raspisivanje oglasa za izdavanje u zakup nepokretnosti nekadašnjeg Oboda, u toku je oglas za stanare Biznis centra, kontaktiraju nas brojni investitori, a u kapitalnom budžetu planirali smo novac za kupovinu zemljišta na kojem se nalazio čuveni hotel Lokanda, čija ponovna gradnja će osim novih hotelsko-ugostiteljskih kapaciteta generisati i nova zapošljavanja”, rekao je Kašćelan.

Osim Prijestonice Cetinje, u toj kategoriji nagrađeno je još 14 gradova iz regiona.

Odluku o laureatima donio je nezavisni Međunarodni komitet za dodjelu nagrada i priznanja Globallocal, kojega čini 18 istaknutih stručnjaka za ekonomiju, marketing, trgovinu, menadžment, finansije i preduzetništvo, iz devet zemalja srednje i jugoistočne Evrope.

Najčitanije