fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNajavili proces izlaska na austrijsku berzu

Najavili proces izlaska na austrijsku berzu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Rast profita Addiko banke je rezultat povećanih prihoda i racionalizacije troškova, saopštio je glavni izvršni direktor Christoph Schoen i najavio proces izlaska grupacije na austrijsku berzu, o čijem napretku će redovno obavještavati Centralnu banku (CBCG).

Guverner CBCG Radoje Žugić sastao se danas sa Schoenom i izvršnim direktorom za poslove upravljanja rizicima i finansije, Radom Bajićem.

Schoen je rekao da je, u prethodnom periodu, Addiko banka uradila značajan posao na planu smanjenja operativnih rizika, uz istovremene inovacije vezane za kreditne proizvode u domenu rada sa stanovništvom, kao i u segmentu malih i srednjih preduzeća.

Žugić je, kako je saopšteno iz CBCG, rekao da se indikatori poslovanja Addiko banke u kontinuitetu poboljšavaju i da je banka likvidna, solventna i profitabilna.

On je saopštio da je CBCG uradila analizu rizika vezanih za gotovinske neobezbijeđene kredite na nivou sistema i najavio da će uskoro biti definisano rješenje kojim će se limitirati rizičnost navedenih plasmana.

„Na taj način, CBCG kao nadležni regulator proaktivno djeluje u pravcu očuvanja stabilnosti i sugurnosti finansijskog sistema“, dodaje se u saopštenju.

Na sastanku je bilo riječi o poslovanju Addiko banke i planovima usmjerenim na dalje poboljšanje usluga za klijente i dodatno snaženje tržišne pozicije te finansijske institucije.

Najčitanije